Gefira 82: Een dode vogel spreidt zijn vleugels.

De rijke elites zijn uit op de verbetering van de wereld. Dat is tenminste wat ze beweren en ons willen doen geloven. Zoals het nu is, kun je op het moment dat je de oppervlakte van de realiteit om ons heen weghaalt, zien dat de wereld – de westerse wereld – een hellend vlak afgaat – en snel – ook al lijken de bestaande machten geen slaap te verliezen over dit feit. Ze komen niet met een oplossing om het debacle te voorkomen, ze zoeken niet naar een uitweg uit de situatie waarin ze de wereld hebben gebracht. De rijke elites blijven mensen van kleur (zoals ze zeggen), mensen van de regenboog en andere groepen waarvan de vermelding gevaarlijk is, de voeten kussen. De conflicten die zich voordoen lopen uit de hand, maar dat kan de rijke elites niets schelen. De presidenten, premiers en ministers produceren vreemd gemompel op de melodie van het tot stand brengen van een betere wereld en het verzet tegen ‘extreem-rechts’. Gefira 82 legt de dystopie bloot waarin we leven en noemt de bluf van de elites, waarbij ze de huidige toestand van Italië, een van de belangrijkste westerse economieën, analyseert.

Afgaande op Italië (en als we het beeld uitbreiden naar de rest van Europa samen met de Verenigde Staten) kan men zich niet aan de indruk onttrekken dat de westerse wereld een dode man is, dat het Westen een omslagpunt heeft bereikt (volgens een optimist) of een punt waarop geen terugkeer meer mogelijk is (de visie van een pessimist); dat het een omhulsel van zijn vroegere zelf is geworden en zijn filosofische strekking heeft verloren. Terwijl ze in troebel water navigeren, blijven de rijke elites ideeën van transhumanisme, klimaatverandering of trans- of supranationalisme drijven. Al deze ideeën staan haaks op het gezonde verstand en de wensen van de man in de straat. De individuen van alle politieke strekkingen die de hele tijd de show runnen en de hele tijd bezig zijn, zijn fysiek niet fit, noch mentaal in staat, laat staan moreel bereid om de realiteit te zien voor wat ze feitelijk is, om de koers te veranderen voordat het te laat is. Ze zijn verwikkeld in conflicten die nooit hadden hoeven plaatsvinden. Hoewel hun monden vol vrede en liefde voor de hele mensheid zijn, spuwen ze diepgewortelde haat uit tegen gekozen ‘dictators’ en ‘autocraten’.

Zonder suikercoating toont Gefira 82 de Italiaanse (lees: westerse) schijnheilige belangengroepen die zo graag pralen over deugden en ondeugden, terwijl ze buitenlandse landen de democratie in bombarderen of hun eigen burgers de mond snoeren. Deze westelijke toren van Babel is niet in staat de toenemende verliezen te onderkennen die zij lijdt; integendeel, de specifieke belangengroepen leggen uitzinnig hun nek op het hakblok van de geschiedenis, zonder het te beseffen. En – wat een ironie! – geen enkele parallel met het lot van het oude Rome is suggestief genoeg voor degenen die beweren wakker te zijn om wakker te worden! Ze zijn hopeloos ongevoelig voor de rede.

In plaats van de conflicten te de-escaleren waar ze (op zijn zachtst gezegd) bij betrokken zijn geweest, geven ze er de voorkeur aan deze rit voort te zetten op een wankel pad, waarbij ze het ravijn in gaan, zonder een tijdje te pauzeren en zich te realiseren dat Armageddon misschien net achter de horizon ligt. . De historische fout die ze in Oekraïne hebben veroorzaakt, het sociale verval in hun eigen land waar ze medeplichtig aan zijn, de eeuwige oorlogen waarin ze verwikkeld zijn, de verzwakking van een paar grote economieën als gevolg van de Green Deal-gekte – dit alles en nog veel meer zijn de tekenen van het begin van het einde. Om te overleven proberen de belangengroepen de miljoenen te kalmeren door uitbundig consumentisme en vooral morele losbandigheid, wat hen uiteindelijk zal helpen in deze anders nauwelijks houdbare machtspositie te blijven. Dat is hun enige ticket om te overleven.

Hoe zien we dit eindigen met al die elites die hun morele superioriteit oppoetsen (terwijl ze die niet hebben), met al die schertsfiguren van presidenten (Biden, Macron), premiers (Rishi Sunak, Scholz, Meloni) en ministers (Baerbock) , met al hun sombere mislukkingen, met hun morele verdorvenheid en de vrije val van de westerse naties, waarbij de diplomatie naar een historisch laag niveau zakt? En ja hoor, er is geen houden aan. De belangengroepen, de rijke elites, de bestaande machten, de managers van de wereld – of welke andere naam ze ook mogen dragen – zullen blijven optreden als spreekbuizen van dezelfde weerzinwekkende ideologieën, ze zullen doorgaan op hun pad van vervanging van klassenoorlogen door rassenoorlogen de onverdraagzaamheid tussen hetero- en homoseksuelen. Al die presidenten, premiers en ministers zullen zeker dingen rechtstreeks uit hun voorgehouden draaiboeken of scripts blijven doen, en ons zegenen met hun blockbuster-ideeën over de Green Deal (geen vleesconsumptie, geen gebruik van auto’s, geen reizen met het vliegtuig) , de talloze zogenaamde genders en etnische vervanging. Ze zullen doorgaan met het zaaien van angst over van alles en nog wat, ze zullen boemanverhalen verspreiden en miljarden dollars rondgooien om operaties voor regimeverandering over de hele wereld te financieren, ze zullen de pregeborenen afslachten (dat is wat het woord pre-g-nant – prae- natus betekent) en geboren onschuldigen en controleren het verhaal in de massamedia door middel van wetten tegen haatzaaien. Helaas moet deze enorme stank zijn beloop hebben tot zijn bittere einde. Er bestaat geen wondermiddel. De leeftijd en gezondheid van president Biden zijn de weerspiegeling van de leeftijd en gezondheid van het Westen en een voorbode van de nabije toekomst van het Westen. Als je het niet gelooft, denk dan eens aan de seniele USSR president Leonid Brezjnev en tel de jaren tussen zijn ondergang en de ineenstorting van de Sovjet-Unie.Menu
More